България и Великобритания винаги са били близки партньори, особено в

...
 
България и Великобритания винаги са били близки партньори, особено в
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България и Великобритания винаги са били близки партньори

 

„ България и Англия постоянно са били близки сътрудници, изключително в съдействие в областта на сигурността. Ето за какво излизането на Англия от Европейски Съюз не може да бъде мотив за понижаване на интензитета на двустранните връзки. Около този извод се обединихме през днешния ден в телефонен диалог с външния министър Дейвид Камерън. “ Това написа във фейсбук водачът на ГЕРБ, Бойко Борисов.

България и Англия постоянно са били близки

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Като някогашни сътрудници и огромни другари, двамата с Камерън обсъдихме настоящи тематики от дневния ред на Европа и провокациите пред Съюза. Запознах го и с целите на евроатлантическото болшинство в българския парламент. Сред водещите тематики на диалога бяха пълноправното участие на България в Шенген и Еврозоната, както и напъните ни за обезпечаване на дълготрайна поддръжка за Украйна.

 

Бойко Борисов скочи на Тодор Тагарев. Той съобщи, че изпращането на военослужещи, без решение на Народно събрание не може да се случи, напомня SafeNews.

Министърът на защитата съобщи, че може да изпратим наши елементи в Украйна
Бившият министър председател изясни, че въпреки и солидарни за протичащото се в Украйна и Газа, най към този момент са солидарни с българския народ, а той не желае присъединяване във военни дейности.

„ Няма да допуснем България да взе участие във военни дейности. Това е значимо решение, което сме спазвали години наред “, отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че е едно да подкрепяме нападната страна, както вършат 50 страни, друго – да пращаш военни елементи.

„ Чудя се на Тагарев по какъв начин може да приказва без да е приказвал с болшинството в Народното събрание. Българите би трябвало да знаят, че това няма да се случи “, ядосан е той на изказванията от военния министър. “

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР